Home Történet

13. SKIEF Európa-bajnokság 2014 Drezda

Magyarországot követően Németország kapta meg a következő SKIEF EB rendezési jogát. Így az SKI Magyarországi Szövetségének válogatottja május elején Drezdába indult, hogy részt vegyen a 22 országot felvonultató kontinens bajnokságon.  Az elmúlt hónapok során a versenyzők felkészítésében Vincze Virgil, Hecker Balázs és Fekete-Kertész Zoltán segédkezett. A több mint 40 fős csapat 10 egyesület tagjaiból állt össze, de a több mint 10 órás utazás végére igazi válogatott csapattá váltak.

A verseny megelőző napon felkészülő edzéssel hangolódtak rá a versenyzők az éles küzdelmekre. Az érdeklődők az SKIEF top mestereinek – Asano, Nagai, Koga, és Yamada senseiek – edzésein is részt vehettek. A pénteki napon a junior és master kategória versenyzői léphettek tatamira a drezdai Jégcsarnokban. Ahogy telt a nap egyre jobb eredmények születtek először Fridrich György sensei (Vecsés), Tarsoly Tamás (UTE-Kaisei) és Almási Loretta (Százhalombatta)  4. helyének örülhettünk a katások között. Klotz Zsófiával –  az UTE-Kaisei versenyzőjével – pedig már az első bronzéremnek örülhettünk. Nem sokkal később a szintén UTE-s Nichols Dávid kumitében harcolta ki látványos küzdelmekben a második bronzot. A nap végére maradt az igazi izgalom, hiszen a junior csapatok versenyében a – Janó Tamás, Pozderka Dávid (UTE-Kaisei) és Szekér László (Toriki KSE Zalaegerszeg) alkotta csapat a döntőig jutott, ahol rendkívül szoros küzdelemben az ezüstérmet szerezték meg.

A következő nap is tartogatott eredményeket a magyar csapat számára, női kumitében Benedek Mária (Toranoko SE) negyedik helyet ért el. Utolsó magyar döntősként Rédai Ildikó a női katások versenyében ért el kiváló eredményt, hiszen megvédte Európa-bajnoki címét és Székesfehérvár után Drezdában is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.